Hozzávalók kb. 6
főre:
*Kb. 30 cm hosszú csont nélküli karaj
*2 szál gyulai kolbász
*só
*bors
*2 ek zsír
*1 dl víz
*1 tk házi ételízesítő
A karajt alaposan megtisztítjuk, és ha van rajta hártyás
rész, azt levágjuk.
Egy éles, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk.
A kolbászok egyik végét levágjuk és itt összeillesztve a
karajba töltjük.
Kívülről alaposan bedörzsöljük sóval és borssal.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral.
Belefektetjük a töltött húst, majd öntünk mellé kb. 1 dl
vizet, amihez adjuk a fűszerkeveréket, és alufóliával lefedjük.
Hideg sütőbe tolva 200 fokon hőlégkeveréssel kb. 90
percet puhítjuk. (Ha már könnyen belemegy a villa hegye, akkor jó.) A fóliát
eltávolítva, a hőfokot 180-ra mérsékelve további 15 percet pirítjuk.
(A sütési idő természetesen sütő- és húsfüggő, a fentiektől eltérő lehet.)
Ezalatt párszor meglocsolgatjuk a levével, hogy ne
száradjon ki nagyon a felszíne. Itt már érdemes többször ránézni.
Majd kiemeljük a szaftból, hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután egy éles késsel szépen felszeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése