Printfriendly

2015. október 25., vasárnap

Aranybundában sült karajszelet

Ma ismét bundás hús készült ebédre. Mivel a mustár nagy családi kedvenc, ezért ez került bele bőven. A kisült hús nagyon finom, puha, szaftos az aranyló bunda alatt, amin épp kellemesen érezhető a mustár. Férjem szerint olyan, mintha a hús lenne maga mustárral pácolva és nem is a bunda ízesítve. 
Családi kérésre hagymás, paprikás krumpli lett a kísérője.


Hozzávalók 4 főre:
*8 kisebb, vékony karajszelet
*1 csapott kk só
*10 dkg liszt a forgatáshoz
*Kb. 6 dl olaj a sütéshez

Bundához:
*2 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*3 púpos tk mustár
*4 jó púpos ek tejföl
*3 púpos ek liszt

A megtisztított karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval.
Egy tálba mérjük a lisztet a forgatáshoz.
Egy magasabb falú tálba olajat forrósítunk.
Két tojást egy kisebb edénybe ütünk, amit a sóval, borssal, mustárral, tejföllel, végül a liszttel simára keverjük. A massza a sűrű palacsinta tésztára hasonlít.
Ha már jó forró az olaj, akkor a szeleteket előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, ezután a forró olajban közepesnél kisebb lángon mindkét oldalát szép arany barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Az olajból kiemelt hús bundája keménynek tűnik, de érdemes fedeles jénai edénybe rakni, mert szépen megpuhul a bunda, a hús is puhul még és el sem hűl addig, míg az utolsó szelet is kisül.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése