Családi kérésre hagymás, paprikás krumpli lett a kísérője.
Hozzávalók 4
főre:
*8 kisebb, vékony karajszelet
*1 csapott kk só
*10 dkg liszt a forgatáshoz
*Kb. 6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*2 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*1 késhegynyi őrölt bors
*3 púpos tk mustár
*4 jó púpos ek tejföl
*3 púpos ek liszt
A megtisztított karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk és
meghintjük sóval.
Egy tálba mérjük a lisztet a forgatáshoz.
Egy magasabb falú tálba olajat forrósítunk.
Két tojást egy kisebb edénybe ütünk, amit a sóval,
borssal, mustárral, tejföllel, végül a liszttel simára keverjük. A massza a
sűrű palacsinta tésztára hasonlít.
Ha már jó forró az olaj, akkor a szeleteket előbb a
lisztben forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, ezután a forró
olajban közepesnél kisebb lángon mindkét oldalát szép arany barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Az olajból kiemelt hús bundája keménynek tűnik, de
érdemes fedeles jénai edénybe rakni, mert szépen megpuhul a bunda, a hús is
puhul még és el sem hűl addig, míg az utolsó szelet is kisül.
A Facebookon is megtaláltok.
Csodás !!!!!!!!! Hogy lehet ezt elmenteni ?
VálaszTörlésKöszönöm szépen. A blog másolásvédett, ezért saját részre csak print screen-el tudod elmeneti vagy a kedvencek közé berakni.
Törlés