Hozzávalók 4
főre:
*1 egész kis fej karfiol
*10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
*2 nagyobb szál sárgarépa
*3 nagy szem krumpli
*7 dkg eperlevél tészta
*1 közepes fej vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 púpos kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 púpos tk őrölt pirospaprika
*1 tk házi darált pirospaprika
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*2 liter víz
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt egész
apró rózsáira szedjük, a krumplit apró kockára vágjuk, a sárgarépát vékonyra
karikázzuk.
A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a
felforrósított olajon, majd a sárgarépát és a zöldborsót kicsit megpirítjuk
rajta.
Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.
Amikor felfő a leves, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát.
Ha már a krumpli is majdnem puha, mehet bele a karfiol,
mert ennek elég pár perc, hogy megpuhuljon.
Ha minden zöldség megfőtt és a tészta is puha,
megkóstoljuk, és ha szükséges, még ízesítjük.
Melegen, azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése