Printfriendly

2015. október 2., péntek

Zöldborsós karfiolleves eperlevél tésztával

Ma egy igazán gyors, tartalmas, tésztás zöldségleves készült ebédre. Nincs vele sok teendő, egy óra alatt bőven az asztalra varázsolható. Most, hogy lehűlt az idő, bizony jól esik a forró levest kanalazgatni.



Hozzávalók 4 főre:
*1 egész kis fej karfiol
*10 dkg zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
*2 nagyobb szál sárgarépa
*3 nagy szem krumpli
*7 dkg eperlevél tészta
*1 közepes fej vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 púpos kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 púpos tk őrölt pirospaprika
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*2 liter víz

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt egész apró rózsáira szedjük, a krumplit apró kockára vágjuk, a sárgarépát vékonyra karikázzuk.
A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felforrósított olajon, majd a sárgarépát és a zöldborsót kicsit megpirítjuk rajta.
Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.
Amikor felfő a leves, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát.
Ha már a krumpli is majdnem puha, mehet bele a karfiol, mert ennek elég pár perc, hogy megpuhuljon.
Ha minden zöldség megfőtt és a tészta is puha, megkóstoljuk, és ha szükséges, még ízesítjük.
Melegen, azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése