Printfriendly

2015. április 24., péntek

Petrezselymes-tejszínes csirkecsíkok

Van úgy, hogy nincs ihlet és kell egy viszonylag gyors étel. Pont egy ilyen pillanatban született meg ez a roppant egyszerű, húsos fogás. Kínálhatjuk rizs körettel. Nálunk most párolt karfiol lett a kísérője.



Hozzávalók 3 főre:
*1 nagyobb csirkemell filé
*3 ek olaj
*0,5 kk só
*1 púpos kk házi fokhagymakrém
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél

A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és egy kicsit lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a husit fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval és hozzáadjuk a fokhagymakrémet.
Öntünk alá kevés vizet, kb. 0,5 dl-t és lefedve puhára főzzük.
Közben a megmosott petrezselyemlevelet egész apróra vágjuk.
A megpuhult húshoz öntjük a tejszínt, hagyjuk felfőni, beleszórjuk a zöld levelet és elzárjuk.
Azonnal, melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése