Printfriendly

2015. április 8., szerda

Füstölt tarjás-újhagymás omlett

Nagyon egyszerű, finom reggeli. A maradék tarja felhasználásának egyik módja. Természetesen működik vöröshagymával, sonkával is. Kinek, mi van a kamrában, hűtőben. Friss, puha kenyérrel és zöldségekkel az igazi.



Hozzávalók 1 főre:
*10 dkg Füstölt-főtt tarja
*2 kisebb szál újhagyma
*3 nagyobb tojás
*1 csipet só
*2-3 tekerés bors
*1 tk olaj

A megtisztított újhagymát felkarikázzuk a zöld szárával együtt.
A húsos tarját egész apró kockára vágjuk.
Egy közepes serpenyőben kevés olajat forrósítunk.
Közben a tojásokat egy tálba ütjük, megszórjuk sóval, borssal és villával kicsit felverjük.
A forró serpenyőbe öntjük, ahol mérsékelt lángon hagyjuk sülni.
Rászórjuk a tarját és a hagymát.
Tetszőleges keménységűre sütjük.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése