Printfriendly

2015. április 15., szerda

Baconbe tekert csirkemáj-nyárs

Viszonylag ritkán készítek csirkemájat, de általában van egy adag a fagyasztóban. Most egy egész egyszerű fogás lett belőle. Két fő hozzávaló és némi fűszer. Negyed óra alatt összeállítható, a többit pedig a sütő végzi. Habos krumplipüré volt a kísérője. 
Külön sóval nem szórtam, mert nekünk elegendőnek bizonyult a szalonna nyújtotta só.


Hozzávalók 4 nyárshoz:
*50 dkg csirkemáj
*20 dkg bacon szalonna
*1 csipet őrölt bors
*1 nagy csipet morzsolt majoránna
*1 ek tyúkzsír
*4 db saslikpálca

A csirkemájat jól átmossuk, az eres középső részt kivágjuk és a nagyobb máj feleket kettévágjuk.
Egy tálcára rakjuk és megszórjuk borssal, majoránnával.
A sütőt előmelegítjük.
Egy nagyobb tepsit kikenünk kevés zsírral.
A vékony szalonna szeleteket keresztben elfelezzük és minden darab csirkemájat betekerünk szorosan egy bacon darabba.
Ezután a máj bábokat egyesével felszúrjuk a pálcákra.
Egy pálcára kb. 6-7 db máj kerül. Akkor lesz dekoratív, ha először a nagyobb darabokat tűzzük a pálcákra, majd a kisebbeket.
Ezután az előkészített tepsibe fektetjük.
Lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel 15 percet puhítjuk, majd a fedőt eltávolítva további 20 percet pirítjuk.
Melegen, krumplipüré körettel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése