Printfriendly

2015. április 26., vasárnap

Főtt-sült krumpli

Tegnap vendégségben voltunk Tesóméknál, ahol ez a finomság várt bennünket. Nagyon ízlett, ezért eldöntöttem, hogy elkészítem. Egyszerű fűszeres csirkecombot sütöttem, ehhez kínáltam a kívül ropogós, belül puha köretet. Főzési időt nem írtam, mert az függ a krumpli fajtájától. Érdemes főzés közben villával ellenőrizni. Nálunk 3 nagyobb krumpli elegendő volt egy személynek.
Biztosan asztalra kerül majd máskor is, mert kedvelte a család. Köszönöm a receptet Kitti :-)


Hozzávalók 3 főre:
*9 nagyobb szem krumpli
*só
*bors
*3-4 ek olaj

A megtisztított, meghámozott krumplikat sós vízben nem egész puhára főzzük.
Leszűrjük és közepesen vastag cikkekre vágjuk.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleszórjuk a krumplit.
Megszórjuk sóval, tekerünk rá borsot.
Meglocsoljuk pár evőkanál olajjal és óvatosan átforgatjuk, hogy az olaj bevonjon minden egyes krumplit.
Sütőben alufólia nélkül kb. 30 perc alatt 180 fokon szép világos barnára sütjük.
Melegen, azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése