Printfriendly

2015. április 19., vasárnap

Tarjás-virslis krumpli bográcsban

Egész héten szépen sütött a nap és magasra kúszott a hőmérő higanyszála. El is határoztuk, hogy a hétvégi családi összejövetel alkalmával bográcsban készül az étel. Sajnos az idő hidegre fordult és a szél is feltámadt, de azért a bográcsozást megtartottuk. Egy nagyon egyszerű, mégis tartalmas, ízletes fogás lett a végeredmény. 
Mindenki részt vett az elkészítésében, talán ettől is lett olyan finom :-)


Hozzávalók 12 főre:
*3 kg krumpli
*60 dkg füstölt-főtt tarja
*70 dkg füstölt virsli
*25 dkg fodros nagy kocka tészta
*3 egész nagy fej vöröshagyma
*3 ek zsír
*2 nagyobb fehér paprika
*2 közepes darab paradicsom
*3 ek őrölt pirospaprika
*2 ek só
*0,5 tk őrölt bors
*1 csapott ek házi ételízesítő
*2 ek csemege paprikakrém

A vöröshagymát és a krumplit megtisztítjuk, előbbit apróbb, utóbbit nagyobb kockára vágjuk.
A virslit felkarikázzuk, a tarját kisebb, vékony szeletekre vágjuk.
A paradicsomot feldaraboljuk, a paprikát apróra kockázzuk.
A zsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát.
Pár perc után a tarjával együtt pirítjuk.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Felengedjük bőven vízzel, majd hozzáadjuk a krumplit.
Ha már majdnem puha a krumpli, mehet bele a tészta.
Ha már a tészta is megfőtt, belekeverjük a virslit.
Megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük.
Pár perc után lehúzzuk a tűzről.
Melegen, friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése