Printfriendly

2015. április 27., hétfő

Tavaszi szalámis melegszendvics

Vasárnap reggel készült ez az egyszerű, könnyű fogás a már nem túl friss kenyér megmentésére. A többi alkotóelemét pedig a hűtőben talált kis maradékok alkották. Nem sütöttem sokáig, épp csak míg a sajt megolvadt, így a szendvics széle kicsit ropogós, a középső része pedig kellemesen puha. Imádjuk a hagymát és a hagymaszárat is, de természetesen a feltét tetszőlegesen alakítható az otthon talált finomságokból.



Hozzávalók 3 főre:
*12 vékony szelet zsúrkenyér
*kb. 6-7 dkg vaj
*10 dkg uzsonnaszelet (esetleg más száraz szalámi)
*10 dkg füstölt sajt vékonyra szeletelve
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 db retek
*1 szál újhagyma zöldje

Előmelegítjük a sütőt.
Egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A felszeletelt kenyereket vékonyan megkenjük vajjal.
Ráterítjük a szalámi szeleteket (én kicsit formára vágtam, hogy ne lógjon le a kenyérről), majd befedjük a sajttal.
A megtisztított vöröshagymát egész vékony szeletekre vágjuk, és a szendvicsre szórjuk.
A megpakolt kenyereket az előkészített tepsibe, egymás mellé helyezzük.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 8-10 percet sütjük, amíg a sajt szépen megolvad.
Közben a retket és a hagyma zöldjét apróra vágjuk.
A megsült szendvicsekre szórjuk. Azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése