Printfriendly

2015. március 10., kedd

Sajtos-tejfölös csirkeszelet

Régebben sokszor készítettem ezt az egyszerű ételt. Tegnap eszembe jutott és ma ez lett az ebéd. Nem kell vele sok időt a konyhában tölteni, a sütő elvégzi a munka nagy részét. A tejfölben szépen megpuhul, nem szükséges külön víz a tepsibe.
Petrezselymes rizs volt a köret hozzá.


Hozzávalók 4 főre:
*8 nagyobb szelet csirkemell
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet bors
*1 kk olaj
*3 dl tejföl
*18 dkg trappista sajt

A melleket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük és kicsit kiklopfoljuk.
Egy egész nagy tepsit kikenünk olajjal és belefektetjük a húsokat.
Meghintjük sóval, borssal. Addig hagyjuk állni, míg a sütő bemelegszik.
A tejfölbe reszeljük a sajt felét, majd a csirkeszeletekre kanalazzuk.
Lefedve előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon 45 percet puhítjuk (villával lehet ellenőrizni, hogy elég puha-e).
A fedőt eltávolítjuk, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és addig sütjük, míg a sajt szép barna színt kap (kb. 15 perc).

A Facebookon is megtaláltok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése