Printfriendly

2015. március 15., vasárnap

Fűszeres sült tarja

Tarját viszonylag ritkán készítek, mert a családban nem mindenki szereti. Azért néha sütök pár szeletet. Most is egy nagyon egyszerű, fűszeres sült lett belőle. Igaz, hogy a klopfolás ellenére elég sok vizet és hosszú sütési időt kívánt, de ezt leszámítva finom ebéd lett.



Hozzávalók 2 főre:
*4 nagyobb szelet tarja
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
*1-2 ek olaj

A tarja szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük.
Ha vastagabbak, akkor kicsit megütögetjük a klopfolóval.
Egy kisebb tepsit kikenünk olajjal, belefektetjük a húsokat.
Megszórjuk sóval, borssal és bedörzsöljük a háti ételízesítővel.
Addig hagyjuk állni, míg a sütő bemelegszik.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és locsolunk még rá 1-2 ek olajat.
Alufóliával lefedjük.
200 fokon addig sütjük, míg a hús megpuhul, a villa könnyen belemegy. (Nálam ez most 90 perc volt.)
Majd ha puha, eltávolítjuk a fóliát és szép pirosra pirítjuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése