Printfriendly

2015. március 8., vasárnap

Szaftos körömpörkölt

Sajnos a családban csak én szeretem ezt a nem épp diétás finomságot. Ezért nagyon ritkán, úgy évente kétszer készítem csak el. Akkor a legfinomabb, ha jó ragacsos. Sós krumpli és savanyúság illik hozzá.


Hozzávalók 3 főre:
*1 kg köröm
*1 óriási fej vöröshagyma
*2 ek zsír
*1 púpos tk őrölt pirospaprika
*1 közepes paradicsom
*1 púpos tk só
*0,5 kk őrölt bors
*2 gerezd fokhagyma

A körmöket alaposan megtisztítjuk, és jól kiáztatjuk.
A vöröshagymát nem túl apró kockára vágjuk és a zsíron üvegesre pároljuk.
A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, beleforgatjuk a körmöket.
Megszórjuk a sóval, borssal, hozzáadjuk a darált paprikát, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és belezúzzuk a fokhagymát.
Felengedjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, és lefedve addig főzzük, míg a körmök megpuhulnak.
Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
Ha már puha a köröm, de még sok rajta a víz, akkor fedő nélkül főzzük el róla a vizet.
Melegen, sós főtt krumplival és savanyúsággal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése