Printfriendly

2015. március 31., kedd

Reform ribizlis szelet

Még a hétvégén sütöttem ezt a finom, puha, ribizlis süteményt. Vendégeink voltak és páran diétáznak, ezért gondoltam, hogy egy picit egészségesebb édességet készítek, hogy ők is ehessenek pár kockát belőle. A nyáron a kertben szedett és lefagyasztott gyümölcsöt használtam, ami kellemesen savanykás ízt kölcsönzött a sütinek. Természetesen más gyümölccsel, szederrel, málnával, meggyel, esetleg ezek kombinációjával is süthető.
Az alap receptet itt találtam.


Hozzávalók:
*25 dkg Teljes kiőrlésű búzaliszt
*1 tasak sütőpor
*5 dkg vaj/margarin
*2 tojás
*1 tasak vaníliás cukor (esetleg egy vaníliarúd kikapart magja)
*20 dkg nádcukor
*2 dl tej
*1 csésze ribizli (2,5 dl)

A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és megszórjuk liszttel.
A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A vajat/margarint kicsit megolvasztjuk, majd elkeverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
Beleforgatjuk a sütőporos lisztet és a tejjel lazítjuk.
Ha már csomómentes a massza, az előkészített tepsibe simítjuk.
A tetejére szórjuk a megmosott, lecsepegtetett ribizli szemeket. (Ha mirelitet használunk, akkor kiolvasztás nélkül.)
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha hagyjuk teljesen kihűlni, szépen szeletelhető.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése