Printfriendly

2015. március 30., hétfő

Amerikai káposztasaláta

Mostanában nagyobb szerepet kapnak a saláták az étkezéseink során. Általában friss zöldségekből és valamilyen húsból vagy halból állnak. Ez most egy egész más típusú saláta. Káposzta és répa a fő alkotóeleme, édes a mártás rajta. Már amikor összeállított és megkóstoltam, tudtam, hogy ez még sokszor készül majd nálunk. 
Kiváló sült húsokhoz, grillezett falatokhoz vagy hidegtál kísérőjeként is.
Az eredeti receptet itt találtam. 


Hozzávalók 4 főre:
*1 kisebb fej káposzta (tisztítva mérve 50 dkg)
*2 egész nagy szál sárgarépa (tisztítva mérve 15 dkg)
*5,5 dkg porcukor
*0,5 tk só
*kb. 10 tekerés bors (ez kb. 0,3 tk)
*0,6 dl tej
*15 dkg majonéz
*2 ek almaecet
*1 citromból nyert 2,5 ek lé

A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát egész vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a kettőt összekeverjük.
A porcukrot egy tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, őrölt borssal, tejjel, majonézzel. Végül hozzáadjuk az almaecetet és a citromlevet is.
Jól kikeverjük és a sárgarépás káposztára csorgatjuk.
Alaposan átforgatjuk.
Legalább egy éjszakára a hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor érdemes átkavarni, mert az öntet a saláta aljára szivárog.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése