Printfriendly

2015. március 17., kedd

Áfonyás-csokicseppes keksz

Már régebben készült keksz, ezért választottam ezt az aszalt gyümölcsös, csokis édességet Lajos Mari receptjei közül a Szakácsmustra nevezetű játék legújabb fordulójára, amelynek házigazdája Fűszermánia Gabi.
Egész keveset tértem csak el az eredeti leírástól. Mégpedig a 10 dkg barna cukrot (sajnos csak épp ennyi volt itthon) 5 dkg kristálycukorral egészítettem ki és sima vaníliás cukrot használtam a vanília esszencia helyett. Igazán finom, nem túl édes kekszek születtek. Ami nagyon tetszett, hogy puha, omlós lett a végeredmény, nem pedig az a ropogós, fogbeletörős keksz. Biztosan máskor is kap majd ilyet a család.


Hozzávalók kb. 24 db kekszhez:
*10 dkg aszalt vörös áfonya
*10 dkg csoki lencse (esetleg étcsokoládé)
*25 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*0,5 kk étkezési szódabikarbóna
*10 dkg vaj/margarin
*15 dkg barna cukor
*2 egész tojás
*1 tasak vaníliás cukor

A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Az áfonyát apróra daraboljuk. Ha csoki lencse helyett étcsokoládét használunk, akkor azt durvára vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, a szódabikarbónát, a cukrot, a vaníliás cukrot.
Hozzáadjuk a vajat/margarint és a tojásokat.
Kézzel kicsit összedolgozzuk, majd beleszórjuk az áfonyát és a csokit.
Átkeverjük.
Lisztes kézzel kisebb diónyi darabokat sodrunk a két kezünk között, majd az előkészített tepsikbe fektetjük egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben terülnek.
160 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Ezután egész vékonyan megszórjuk porcukorral.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése