Printfriendly

2015. március 22., vasárnap

Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell

Ma egy nagyon finom bundás csirkét készítettem ebédre. A pácolásnak köszönhetően kellemesen fokhagymás ízű, puha étel lett. A család egyik fele salátával, a másik fele krumplipürével fogyasztotta.
A reszelt sajt opcionális, akár el is hagyható. A receptet itt találtam.



Hozzávalók 4 főre:
*8 nagyobb csirkemell filé szelet
*2 nagyobb tojás
*15 dkg tejföl
*1 csapott kk só
*1 tk házi fokhagymakrém (vagy 4 nagy gerezd fokhagyma)
*10 dkg liszt a forgatáshoz
*olaj a sütéshez

A húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk.
A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).
A csirke szeleteket egyesével beleforgatjuk a tejfölös masszába.
Lefedve legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Egy tányérba szórjuk a lisztet.
Egy másik edényben olajat forrósítunk.
A húsokat kicsit lecsepegtetjük, megforgatjuk a lisztben mindkét oldalukat, majd a forró olajban közepesnél egy kicsit kisebb lángon világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tetszés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal amikor kiemeljük az olajból.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés: