Printfriendly

2014. november 19., szerda

Zöldségleves házi reszelt tésztával

Ez most egy olyan mindent bele leves, mert minden zöldségből, amit találtam itthon, került bele. Azért egy kis házi reszelt tésztával még feltuningoltam. Igazán tartalmas, nagy adag leves lett, holnapra is marad belőle.



Hozzávalók 8 főre:
*4 szál sárgarépa
*3 szál petrezselyem
*1 közepes fej karalábé
*5 szem krumpli
*1 csésze (2,5 dl) zöldborsó
*15 dkg kelbimbó
*20 dkg karfiol
*1 közepes fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 tk só
*1 nagy csipet bors
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*2,5 liter víz

Tésztához:
*1 közepes tojás
*3 púpos ek liszt

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A hagymát apró kockára, a karalábét, krumplit kockára, a sárgarépát fél karikára, a petrezselymet karikára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük.
Olajat forrósítunk, amin a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a répát, zöldséget, karalábét, átforgatjuk és felöntjük vízzel.

Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, darált paprikával, házi ételízesítővel.
Fedő alatt hagyjuk főni, míg a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a zöldborsót, a krumplit.
Közben a tojásból és a lisztből picit keményebb tésztát gyúrunk, amit a reszelő nagy lyukán a levesbe reszelünk. Hozzáadjuk a karfiolt és a kelbimbót is, ezeknek már csak pár perc szükséges, hogy megfőjenek.
Ha már minden zöldség és a tészta is puha, elzárhatjuk és melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése