Printfriendly

2014. november 23., vasárnap

Omlós sajtos perec

Az utóbbi időben elég sok édes finomság készült, ezért ellensúlyozandó találtam ki, hogy sajtos perecet sütök. Igazán egyszerűen összeállítható, majd egy kis pihentetés után már csak a nyújtás, szaggatás, sajttal szórás és sütés marad. Legvégül pedig a falatozás. Egy nagy baja van, hogy nagyon illékony, percek alatt eltűnik a kosárból :-D



Hozzávalók kb. 4 tepsinyi perechez:
*40 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*1 tk só
*25 dkg margarin
*20 dkg reszelt sajt
*3 ek tejföl
*1 kisebb tojás a tetejére lekenni

A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót.
Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot.
Jól összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát pihen.
Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy perecformával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A pereceket lekenjük egy egész, felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon 13 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése