Printfriendly

2014. november 4., kedd

Grillezett petrezselymes-mozzarellás csirkemell

Olyan szépen süt a nap, kedvet kaptam egy kis nyáridéző grillezéshez. Természetesen nem a szabadban, csak egy grillserpenyőben készült egy kis egyszerű, sajtos csirke.



Hozzávalók 3 főre:
*6 nagyobb, vékony szelet csirkemell filé
*2-3 csipet só
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*3 nagy gerezd fokhagyma
*3-4 ek olaj
*1 tasak apró mozzarella golyó
*1 csipet morzsolt bazsalikom

A megtisztított csirkemell szeleteket meghintjük sóval.
A petrezselyemlevelet és a fokhagymát apróra vágjuk, majd az olajban elkeverjük.
A hús szeleteket egy tálcára fektetjük, és mindkét oldalukat bedörzsöljük a petrezselymes olajjal.
Hagyjuk állni.
Addig a mozzarella golyókat kettévágjuk, kicsit lecsöpögtetjük és megszórjuk egy kevés sóval.
Egy grillserpenyőt alaposan felhevítünk, majd a pácolt mell szeletek egyik oldalát pár perc alatt közepes lángon megsütjük.
Amint megfordítjuk, szép sorban a közepére rakjuk a félbe vágott sajt golyókat.
Ha már a csirke másik oldala is megpirult, a mozzarella kicsit megolvadt, meghintjük morzsolt bazsalikommal, friss petrezselyemlevéllel és azonnal kínáljuk.
Tálalhatjuk friss vagy majonézes salátával egyaránt.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése