Printfriendly

2014. november 18., kedd

Káposztás sztrapacska

Párom nagyon kedvel mindent, ami káposztás, ezért ma sztrapacska készült, mert már rég került étlapra és káposzta is volt itthon. 
Tényleg nem tart sokáig elkészíteni, inkább csak a zöldségek előkészítése, ami picit meghosszabbítja a főzést, de azt hiszem megéri elkészíteni, mert nagyon finom és néha kell egy húsmentes fogás. 
Jó borsosan szeretjük :-)


Hozzávalók 3 főre:
*1 közepes fej káposzta
*4-5 ek olaj
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
Tésztához:
*50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
*20 dkg liszt
*1 közepes tojás
*1 púpos kk só

A megtisztított káposzta felső leveleit leszedjük és a torzsa, valamint a vastagabb erek kivételével a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk, majd megpirítjuk rajta a káposztát. Közben ízesítjük sóval, borssal.
Egy nagyobb edényben sós vizet forralunk.
A krumplit megtisztítjuk, pépesre reszeljük, majd a tojással, liszttel, sóval nokedli sűrűségű masszává keverjük.
Ha gyöngyözik a víz, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát.
Ha a tészták feljöttek a víz tetejére, még hagyjuk 2-3 percet főni.
Leszűrjük, hideg, sós vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsöpögni.
A pirított káposztához keverjük, átforrósítjuk és ízlés szerint még ízesíthetjük sóval, borssal.
Melegen, azonnal kínáljuk.

 A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése