Printfriendly

2014. november 19., szerda

Bögrés-almás amerikai palacsinta

Kisfiam palacsintát kért. Mit tesz ilyenkor egy anya? Természetesen palacsintát süt. Nálunk kelendőbb a kis alakú, amerikai fajta, ezért most is ez készült, amibe egy kevés reszelt alma is került. Ha más formában nem is, de legalább így megeszi ő is a gyümölcsöt.
Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, pudinggal vagy egyszerűen csak porcukorral meghintve.
Puha, légies édesség, ami csak úgy eteti magát.



Hozzávalók 18 db palacsintához:

*2 tojás
*1 tasak vaníliás cukor
*1 csipet só
*2 csapott ek cukor
*1 bögre liszt
*1 bögre tej
*1 bögre reszelt alma (2 nagyobb darab)

A bögre 2,5 dl méretű.

A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges).
Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük.
Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.
Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is világos barnára sütjük.
A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése