Printfriendly

2014. november 28., péntek

Sárgarépás lepénykék

Igazán egyszerű étel, amely akár remek feltétje egy főzeléknek vagy akár önálló fogás is lehet egy kis fokhagymás mártogatós társaságában. 
Amikor megláttam Gabi oldalán, tudtam, hogy egyszer kipróbálom. Most jött el az idő. Nekem csak 10 db lett belőle, azt hiszem érdemes dupla adaggal indítani. 
Puha, ízletes, gyorsan elkészíthető étel, mindenkinek csak ajánlani tudom. Köszönöm Gabi :-)



Hozzávalók kb. 10 db lepényhez:
*25 dkg sárgarépa (4 egész nagy szál)
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 közepes tojás
*6 csapott ek liszt
*1 csapott kk só
*4-5 ek olaj a sütéshez

A zöldségeket megtisztítjuk, majd a sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, a vöröshagymát apró kockára vágjuk és a kettőt összekeverjük.
A tojásokat kicsit felverjük, sózzuk, majd a répához adjuk a liszttel együtt.
Alaposan összeforgatjuk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk.
1-1 evőkanálnyi masszát teszünk a serpenyőbe és a kanál domború oldalával kicsit elsimítjuk.
Pár perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

A Facebookon is megtaláltok.

6 megjegyzés:

  1. Guszta nagyon! Kifogom próbálni egyszer hogy mikor azt még nem tudom:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Éva. Nekem is van egy jó hosszú listám, amin a kipróbálandó finomságok szerepelnek :-) Jó sütögetést hozzá :-)

      Törlés
  2. Na, ideértem.... :D De örülök, hogy kipróbáltad, annak pedig még inkább, hogy ízlett is. Fokhagymás tejföllel tuti nyerő. ;)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kis recept ! Elkészítettem ! Köszönöm !

    VálaszTörlés