Printfriendly

2014. november 24., hétfő

Kapros tojáspástétom

Nemrég kaptunk Anyukámtól pár fiatal tyúkot, így minden nap van friss házi tojásunk, amit igyekszek folyamatosan felhasználni. Gondoltam, most készítek tojáspástétomot, mert nagyon szeretjük. Csempésztem bele egy egész kevés kaprot is, mert olyan zsenge új növénykék bújtak ki a kertben, mintha tavasz lenne. 
Nem érezni benne túl intenzíven a fűszernövényt, de épp kellemes aromát ad a pástétomnak.


Hozzávalók 2 főre:
*5 közepes tojás
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 kk mustár
*2 ek majonéz
*3 kis szál friss kapor

A megtisztított tojásokat sós vízben keményre főzzük, hagyjuk kihűlni, a héjukat eltávolítjuk.
A kaprot megmossuk, leitatjuk róla a vizet és egész apróra vágjuk.
A tojásokat egy villával áttörjük, ízesítjük sóval, borssal, mustárral, majonézzel, majd a kaporral.
Jól összeforgatjuk.
Pirítósra vagy friss kenyérre kenve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés: