Printfriendly

2014. november 27., csütörtök

Paprikás krumpli hosszú lével

Ma még mindig elég náthás vagyok, ezért egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető ételt dobtam össze, amit még drága Apukám anno nagyon sokat főzött, Ő is szívesen vette a kezébe a fakanalat. Sajnos már többé nem készíti, ezért is különleges számomra ez az étel. Virsli helyett kolbász is szuper bele és nem érdemes a savanyúságot nélkülözni mellőle, nálunk ez most savanyú káposzta volt.



Hozzávalók 3 főre:
*10 közepes szem krumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*5 szál füstölt pulyka virsli
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 kk só
*1 csipet őrölt bors
*3-4 ek olaj

A megtisztított krumplikat nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a virslit karikára vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.
A lángról lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd beleforgatjuk a krumplit.
Felengedjük kb. 5 dl vízzel (a lényeg, hogy ellepje) és ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felfőtt, hozzáadjuk a virsli karikákat.
Ha megpuhult a krumpli, elzárjuk.
Melegen, savanyúsággal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

4 megjegyzés:

  1. Mielőbbi jobbulást kívánok! Én is gyakran főzök paprikás krumplit, annyira egyszerű és finom. Szoktam a tetejére egy kis tejfölt tenni. Nagyon szeretjük. (Orbán Andrea Viktória)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, aranyos vagy. Tejföllel még nem próbáltam, de biztosan úgy is fincsi :-)

      Törlés
  2. Én is pont így, hosszú lével szeretem. Gyerekkoromban meg nem ettem volna, mindig azt mondtam, hogy fáj a térdkalácsom tőle, annyira nem szerettem. Jó-féle savanyúval, friss puha kenyérrel ... hmmm ... Andi mielőbbi, gyors gyógyulást kívánok Neked!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Nea, köszönöm szépen. Ezen olyan jót nevettem, a térdkalácson :-D

      Törlés