Printfriendly

2014. november 5., szerda

Extrán magyaros pizza

Ma egy nem épp fogyókúrás pizzát készítettem. Igaz, hogy péntek a pizza nap, de ma volt hűtőürítés, így a maradék finomságok kerültek rá. Feltétként szerepelt paradicsom, gomba, füstölt kolbász, kolozsvári szalonna, bacon szalonna, sajt és ez mind paradicsomos alapra helyezve. 

Nem a szokásos kerek formában, hanem egy nagyobb tepsiben sült, így legalább 8 szelet lett belőle.



Hozzávalók 8 szelethez:
Tésztához:
*45 dkg liszt
*1 púpos tk só
*2 dkg friss élesztő
*2,3 dl meleg víz
*2 tk tyúkzsír

Szószhoz:
*2 csapott tk liszt
*1 csipet só
*1 csipet bors
*1 csipet cukor
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*1 csipet morzsolt oregánó

Feltéthez:
*8 dkg sajt
*1 nagyobb paradicsom
*2 közepes gomba
*5 dkg füstölt kolbász
*7 dkg kolozsvári szalonna
*3 vékony csík bacon szalonna

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót.
A friss élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük, de nem szükséges futtatni.
A liszthez adjuk az élesztős vizet, a tyúkzsírt és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Ez alatt a házi paradicsomlevet csomómentesre keverjük a liszttel és sűrűre főzzük, közben ízesítjük a fűszerekkel, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
Egy nagyobb tepsit (40*27 cm) kikenünk kevéske margarinnal és megszórunk liszttel.
Előkészítjük a feltétet, a paradicsomot, a gombát, a kolbász felkarikázzuk, a szalonnát és a bacon szalonnát felcsíkozzuk.
A sajtot lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, majd a sodrófa segítségével belefektetjük.
Megkenjük a paradicsomos szósszal.
Megszórjuk a reszelt sajttal és rárakjuk a gombát, paradicsomot, szalonnákat, kolbászt.
180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

 A Facebookon is megtaláltok.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése