PrintFrendly

2014. november 16., vasárnap

Tangó torta

Már többször említettem, hogy a tortázásban sajnos nem vagyok ügyes, valahogyan nem úgy sikerül sohasem, ahogy szeretném. Ezért csak nagyobb családi ünnepek alkalmával vágok bele. Most egyik öcsém menyasszonyának a szülinapjára sütöttem ezt a tortát. Sokat gondolkodtam, hogy milyen is legyen. Majd megláttam Kovács Istvánné Kati Tangó szeletét. (A receptet ezúton is köszönöm szépen!) Olyan guszta volt a süti, hogy azonnal tudtam, ez lesz az, de nem téglalap formában, hanem kör alakban.
Azért is volt számomra nagy kihívás, mert még sohasem próbáltam olyan sütit, amibe nyújtott, tepsi hátán sütött lap szükséges.
A díszítés sem lett tökéletes, -azt hiszem nem leszek cukrász- de én készítettem, szívem minden szeretetével és azt hiszem ez a lényeg :-)



Hozzávalók egy 24 cm-es tortához:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*15 dkg margarin
*8 dkg cukor
*1 tojás
*2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
*1 tasak sütőpor
*Annyi tej, hogy könnyen gyúrható tészta legyen (nálam kb. 65 ml)

Krémhez:
*1 liter tej
*3 tasak tejszín ízű pudingpor
*20 dkg porcukor
*20 dkg margarin
*1 tasak vaníliás cukor

Díszítéshez:
*Kerek babapiskóta
*5 dkg étcsokoládé
*1 ek olaj

Először a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük, néha megkavarva hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.

A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, majd alaposan elkeverjük benne a sütőport, a kakaóport, majd hozzáadjuk a cukrot, margarint, tojást és annyi tejjel összedolgozzuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen egyenként kör alakúra elnyújtjuk. (Elég vékony lapok lettek. Én mintának egy csatos tortaforma alsó részét használtam.)  Majd a sodrófa segítségével egy sütőpapírral borított nagy tepsi hátára fektetjük.
170 fokon 8 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha a puding is hideg, összekeverjük a porcukros résszel.
A három kihűlt lapot egymás mellé fektetjük, majd mindhárom tetejére egyenlő mennyiségű krémet simítunk, de hagyunk pár evőkanálnyit a torta oldalának a bevonásához.
Majd óvatosan a megkent lapokat szépen egymásra helyezzük.
Végül a legfelső lap krémjébe kerek babapiskótákat helyezünk, picit belenyomva a krémbe.

Forró vízgőz felett az étcsokoládét az olajjal felolvasztjuk, majd a torta tetejét tetszőlegesen díszítjük.
A tortát pár órát hagyjuk pihenni, hogy puhuljon, de még jobb, ha ez egy egész éjszaka.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon szép lett! Én is csálé tortát készítettem életemben először (most nyáron egyébként), de nagyon finom volt. Azonban ez a torta tökéletes lett!

    Szép estét kívánok! (Orbán Andrea Viktória)

    VálaszTörlés