Printfriendly

2014. július 17., csütörtök

Parmezános pankóban sült cukkinirudacskák



Egy újabb cukkinis étel. Nagyon egyszerű, a parmezántól izgalmas ízű, a pankótól pedig kívül ropogós, belül pedig puha. Mivel tepsiben sült, ezért egész kevés olaj felhasználásával készült.
Aki esetleg nem tudja, hogy mi is az a pankó és hogy miként készítettem házilag, az itt olvashat róla bővebben.
Kínálhatjuk egy kis fokhagymás mártogatós kíséretében, de akár egy könnyű, színes saláta is illik hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
*2 közepes, zsenge cukkini
*1 tk só
*10 dkg liszt
*3 kisebb tojás
*10 dkg pankó morzsa
*5 dkg reszelt parmezán sajt
*4 ek olaj

A megtisztított cukkinit kb. 1 cm vastag és 7 cm hosszú rudakra vágjuk. Ha nem zavar, a zsenge héját rajta hagyhatjuk.
Egy tálcára sorakoztatva meghintjük sóval.
Amíg a cukkini levet ereszt, előkészítünk 3 tányérkát. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikban a pankó morzsát elkeverjük a reszelt parmezánnal.
Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és 2 evőkanálnyi olajjal kikenjük.
A cukkiniról leitatjuk a levet, majd a fenti sorrendben bepanírozzuk.
Az előkészített tepsibe fektetjük.
Lekenjük vékonyan olajjal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.

2 megjegyzés: