Printfriendly

2014. július 14., hétfő

Sárgabarackos-joghurtos muffin

Gyorsan érik a kertben a sárgabarack és egy roppant egyszerű édességet készítettem ma belőle. Puha, apró gyümölcsdarabok édesítik. A barackot, ha elég apróra vágjuk, nem áztatja el a tésztát.
Hozzávalók 16 db muffinhoz:


*250g liszt
*1 tasak sütőpor (12g)
*1 nagyobb tojás
*150g cukor
*1 tasak vaníliás cukor (10g)
*2 kis doboz görögjoghurt (2*125g, nálam épp kekszes)
*100 ml olaj
*3 nagyobb sárgabarack

A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral.
A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálkában a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Ezután mehet bele a joghurt és az olaj.
A megtisztított sárgabarack magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst apróra kockázzuk, majd a tésztába forgatjuk.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük.
A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin.)
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése