Printfriendly

2014. július 30., szerda

Kukucskálós szilvás

Az egyik kedvencem a szilva. Most egy puha süti készült belőle. 
Természetesen más gyümölccsel vagy idényen kívül befőtt gyümölcsből is kipróbálható.

Hozzávalók:
*50 dkg szilva
*30 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*20 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*15 dkg vaj/margarin
*5 tojás
*10 ek tej
*1 ek fahéj és 3 ek cukor a szóráshoz

A szilvákat alaposan megmossuk, félbe vágjuk, magjukat eltávolítjuk.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (22*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport.
Egy másik tálkában az olvasztott vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral.
A tojásokat ketté választjuk, a sárgákat egyenként a cukros masszában elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és belekanalazzuk a tejet. Jól összekeverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.
A sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát.
A szilvaszemeket a tetejére fektetjük, a héjjal lefelé. megszórjuk a fahéjas cukorral.
180 fokon alul-felülsütéssel 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.



2 megjegyzés:

  1. Nyáron olyan jók ezek a kevert sütemények. Bármilyen gyümölccsel megsüthető és nagyon finom. Alig várom, hogy beérjen nekem is a szilvám... Nagyon guszta!

    VálaszTörlés