Printfriendly

2014. július 3., csütörtök

Ribizlis-banános muffin

Néha rám tör a "jaj de ennék valami édességet" szindróma és akkor gyorsan összedobok egy kis muffint. Árválkodott a konyhapulton egy banán, amihez a kertben szedtem egy kevés ribizlit. Sütéssel együtt egy óra alatt el is készültek a puha, gyümölcsös finomságok. Szerencsére a gyerekek is szívesen eszegetik, mert a friss ribizlit meg sem hajlandóak kóstolni.



Hozzávalók 15 muffinhoz:
*250g liszt
*1 tasak sütőpor (12g)
*150g ribizli
*1 érett banán
*1 közepes tojás
*150g cukor
*1 tasak vaníliás cukor (10g)
*1 kis doboz görög joghurt (125g)
*100 ml olaj
*100 ml tej


A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és kicsit hagyjuk lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk kiolvadni és lecsöpögni, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát.
A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral.
A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálkába a banánt villával pépesre törjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és habosra keverjük.
Ezután mehet bele a joghurt és az olaj.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük. Végül a tejjel lazítjuk.
A lecsöpögött ribizlit óvatosan beleforgatjuk. (Hagyunk pár szemet a tetejére.)
A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin.)
A tetejére szórjuk a maradék ribizlit.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése