Printfriendly

2014. július 24., csütörtök

Almás szilvakrémleves

Egyik nagy szívfájdalmam, hogy nincs szilvafánk, remélem hamarosan sikerül ültetni egyet. Szerencsére kaptunk egy keveset egy kedves hölgytől, és fincsi krémleves készült egy részéből. Már megint nagyon meleg van, igazán jól esik behűtve. Ha egy kicsit különlegesebbre vágyunk, dobjunk bele 1-2 mentalevelet, garantáltan nem rontja el :-)



Hozzávalók 4 főre:
*2 nagyobb alma (35 dkg)
*50 dkg szilva
*2 ek cukor
*1 csipet só
*1 csapott kk őrölt fahéj
*0,3 kk őrölt szegfűszeg
*1 tasak vaníliás cukor
*1 púpos ek vaníliás pudingpor
*2 dl főzőtejszín (20%-os)

A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk.
Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni.
Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.
Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük.
Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.
Jól behűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése