Printfriendly

2014. július 4., péntek

Almaecetes uborkasaláta

Nagyon szeretjük az uborkasalátát, ezt az almaecetes változatot Párom Anyukájától lestem el. Egyszerű, finom. Remek kísérője például sült húsoknak.



Hozzávalók 2 főre:
*10 közepes uborka
*1 csapott kk só
*3 ek almaecet
*3 ek cukor
*1 csapott kk őrölt pirospaprika

A megtisztított uborkákat meghámozzuk, vékony karikára vágjuk.
Meghintjük sóval és hagyjuk kb. 15-20 percet állni, míg levet ereszt.
Az uborkát majd jól kicsavarjuk, meghintjük a cukorral, pirospaprikával és hozzákanalazzuk az almaecetet.  Pár (3-4) evőkanál vízzel meglocsolhatjuk.
Alaposan összekeverjük. Érdemes keveset állni hagyni, hogy az ízek kicsit összeérjenek.
Természetesen a cukor és az ecet mennyisége ízlés szerint változtatható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése