Printfriendly

2014. július 23., szerda

Köménymagos minipogik

Töredelmesen bevallom ezt a sós finomságot még korábban készítettem, de még csak most kerül fel a blogra. 
Gyakran benézek egyik kedvenc bloggertársam, Nea oldalára, ahol csupa gyönyörű, ínycsiklandozó finomságok kínáltatják magukat. Amikor megláttam a Köménymagos-sós kockáit, tudtam, hogy biztosan kipróbálom. Miért lett mégis minipogi? Sajnos a pihentetés után picit lágy maradt a tészta és nem boldogultam a kockára vágással. De nem estem kétségbe, előkaptam a legkisebb pogácsaszaggatómat, alaposan beliszteztem és már sorakoztattam is a tepsibe.
Nagyon kapós volt, Párom köménymag rajongó, ízlett neki is. Elég sok lett, mert rögtön dupla adaggal indítottam, ezért a gyerekek kedvéért egy keveset szezámmaggal szórtam meg.


Hozzávalók:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*12 dkg margarin
*2 tojás sárgája
*2 dl tejföl
*1 tk só
*1 csapott kk őrölt bors
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*2 kk köménymag
*Kevés durva szemű só

A lisztet egy tálba öntjük, elkeverjük benne a sót és a borsot. Elmorzsoljuk benne a margarint.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és jól összedolgozzuk.
Becsomagolva legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Erősen lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagra elnyújtjuk.
Egy lisztbe mártott kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy tojás felvert fehérjével, megszórjuk köménymaggal és durva szemű sóval.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
 


2 megjegyzés:

  1. Andi, köszönöm a kedves szavaidat. Így mini pogácsának még talán mutatósabbak is, a lényeg, hogy jó ízűen elfogyasztottátok.

    VálaszTörlés