Printfriendly

2014. július 3., csütörtök

Magyaros zöldbableves zabkocka tésztával

Évek óta ugyanazon recept alapján készítem a zöldbablevest, de az nemrég már szerepelt az étlapon. Ezért, hogy ne váljon unalmassá, de a friss, zsenge zöldbab is felhasználásra kerüljön, kitaláltam, hogy egy magyaros változatot készítek hagymával, paprikával, zöldségekkel és egy kevés tésztával. Ízletes, tartalmas leves lett. Mogyorókrémes palacsinta követte az ebéd második fogásaként.


Hozzávalók 4 főre:
*30 dkg zsenge zöldbab
*4 kisebb szál sárgarépa
*2 szál petrezselyem
*6 kisebb szem újkrumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*3 dkg zabkocka tészta
*3 ek olaj
*2 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 kk só
*1 csipet bors
*1 kk őrölt pirospaprika
*1 tk házi darált pirospaprika (esetleg 1 tk paprikakrém)
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél


Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A zöldbab két végét levágjuk, és kisebb darabokra szeleteljük.
A sárgarépát, a petrezselymet felkarikázzuk. Az újkrumplit felkockázzuk.
A vöröshagymát kockára vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, sárgarépát, petrezselymet, kicsit megpirítjuk, majd felengedjük vízzel.
Ízesítjük a sóval, borssal, pirospaprikával, darált paprikával, házi ételízesítővel.
Ha már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát, a petrezselyemlevelet.
Ha már a tészta és a krumpli is puha, tálalhatjuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése