PrintFrendly

2014. július 18., péntek

Karaj cukkinis bundában sütve

Ha már a fülünkön is a cukkini folyik, akkor minden ételbe csurran egy kevéske. Nem volt ez másképp ezzel a bundás karajjal sem. Mondanom sem kell, hogy nem rontotta el. A husi tökéletesen puha, szaftos volt a cukkinis kéreg alatt. A gyerekek kedvéért sült krumpli volt hozzá a köret, de kipróbáltuk úgy is, hogy a tetejére fokhagymás tejfölt kentünk és megszórtuk reszelt sajttal. Hm, fincsi volt :-)



Hozzávalók 9 szelet husihoz:
*9 db karajszelet
*1 kk só

Bundához:
*1 kisebb cukkini (feldolgozás előtt mérve 35 dkg)
*2 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 csipet bors
*1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagyobb gerezd fokhagyma)
*3 púpos ek liszt
*1 dl tej

Forgatáshoz:
*3 csapott ek liszt

Sütéshez:
*Olaj bőven

Legelőször a megtisztított cukkinit sajtreszelőn lereszeljük, ha zsenge, a héját nem szükséges eltávolítani. Meghintjük sóval és hagyjuk állni.
A husikat kicsit kiklopfoljuk és besózzuk.
A forgatáshoz egy tálkába szórunk 3 evőkanál lisztet. A sütéshez az olajat felforrósítjuk.
Ha a cukkini levet eresztett, jól kicsavarjuk, és egy tálkába rakjuk.
Beleütünk két tojást, hozzáadunk egy csipet sót, egy csipet borsot, egy teáskanál fokhagymakrémet (esetleg belezúzzuk a fokhagymákat) és jól összekeverjük.
Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet, közben keverjük és legvégül a tejjel hígítjuk.
A husikat először megforgatjuk a lisztben, majd a cukkinis masszában, kicsit lecsöpögtetjük és a forró olajban közepestől kisebb lángon mindkét oldalukat barnára sütjük.
Az olajból kiemelt szeletek bundája keménynek tűnhet, erre jó megoldás, ha konyhai papírtörlővel bélelt fedeles jénaiba rakjuk, míg ki nem sül az összes. Ott jól átgőzölődnek , a karaj is puhul még, sőt kellőképpen meleg is marad a sütés végére.

4 megjegyzés:

  1. Andi, annyira kreatív vagy, hogy az már elképesztő! :)) Hihetetlen jó párosítást találtál ki most is. Mi is imádjuk a cukkinit és idén már nálunk is terem a kertben, mentek le néhány receptet tőled, hogy változatosabban tudjam készíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves szavakat, örülök, ha találsz kedvedre való finomságokat nálam :-)

      Törlés
  2. Szia Andi !
    Nagyon jó ötlet, hasonlót én karalábéval szoktam csinálni - nem is tudom, hogy a cukkini eddig miért nem jutott eszembe ! Mindenképpen kipróbálom :-)

    VálaszTörlés