Printfriendly

2014. április 30., szerda

Magyaros palacsintabundában sült csirkemell

Két korábbi nyeremény fűszercsomagból még bőven van itthon fűszerkeverék. Jó pár csomaggal már elajándékoztam, hisz hiába főzök gyakran, nem tudom mind elhasználni. Gondolkodtam, hogy mit is ízesítsek velük. Szeretjük a bundás húsokat, ezért az egyik magyaros keveréket ebbe csempésztem bele. Sült krumplit és Tzatziki salátát kínáltam hozzá.


Hozzávalók 5 főre:
  • 10 kisebb szelet csirkemell filé
  • só a fűszerezéshez
Bundához:
  • 6 púpos ek liszt (kb. 12 dkg)
  • 2 tojás
  • 1 csapott kk só
  • 1 púpos tk magyaros fűszerkeverék
  • kb. 1,2 dl tej
  • 6-7 dkg liszt a forgatáshoz
  • olaj bőven a sütéshez
A melleket alaposan megtisztítjuk és kiklopfoljuk. Meghintjük sóval.
A bundához a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a fűszerkeveréket, a tojásokat és lassan elkezdjük kavarni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet. Annyit, hogy sűrű, csomómentes masszát kapjunk.
Olajat forrósítunk.
A husikat megforgatjuk a lisztben, majd a sűrű masszában. Hagyjuk kicsit lecsöpögni a felesleget, sőt egy kanállal kicsit le is húzhatjuk a husiról, mert különben nagyon vastag lesz a bunda.
Forró olajban, közepestől picit kisebb lángon szép pirosra sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Érdemes a kisült husikat egy fedeles jénaiba vagy alufóliával lezárt edénybe tenni, így mire az utolsó darab is kisül, a többi meleg marad, és kicsit átgőzölődik, a bunda is puha, omlós lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése