Printfriendly

2014. április 23., szerda

Káposztás fodroska

Az egyik kedvenc tésztánk a káposztás. Anyukámtól tanultam az elkészítését. Bár én cukorral is kedvelem, a család inkább borssal fogyasztja. Egyszerű egytálétel, hamar elkészül. Most a fűszeres-pudingos almaleves után második fogásként kínáltam.


Hozzávalók 3 főre:
  • 1 közepes fej káposzta
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 2-3 ek olaj
  • 25 dkg fodros kockatészta
A káposzta 2-3 külső levelét leszedjük, majd a torzsa kivételével lereszeljük.
Meghintjük a sóval és jól összeforgatjuk.
Hagyjuk állni 10-15 percet, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a levet.
Egy magas falú serpenyőbe tesszük, rálocsoljuk az olajat és lepirítjuk.
Megszórjuk a borssal.
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízben átöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
A lecsöpögött tésztát a káposztához keverjük, ha szükséges, még sózzuk.
Pár percre visszatesszük a tűzre és átforrósítjuk.
 



2 megjegyzés: