Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 púpos ek liszt
- 1 tasak sütőpor
- 6 nagyobb házi tojás
- 6 ek cukor
Karamellás krémhez:
- 2 tasak Tejkaramellás pudingpor
- 6 ek cukor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 2 dl hulala
- 0,5 tasak habfixáló
- 3-4 kocka reszelt étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit (30*38 cm) kibélelünk
sütőpapírral.
6 tojásos piskótát sütünk. Ehhez a lisztet egy tálba
szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.
A tojásokat elválasztjuk. A fehérjéket habverővel kemény
habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel további 2-3 percet verjük.
Beleöntjük a tojások sárgáját, ezzel is 2-3 percet verjük.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet, de most már nem habverővel
dolgozunk, hanem egy fakanállal óvatosan összeforgatjuk a tésztát.
A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokon 25 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával
ellenőrizzük, ha már nem ragad a fogpiszkára a tészta, akkor megsült.
Kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk
kihűlni.
Közben a krémhez a pudingporokat a cukorral összekeverjük és
a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
Sűrűre főzzük, hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, összekeverjük.
A piskótára simítjuk.
A hulalát keményre verjük a habfixálóval és a pudingos
rétegre kenjük.
A tetejére csokit reszelünk.
Legalább 1 órára a hűtőbe rakjuk, hogy ezután egy éles
késsel szépen tudjuk szeletelni.
Ezt a finom süteményt is kipróbálom...Köszönöm szépen....
VálaszTörlésNagyon szívesen, jó étvágyat kívánok hozzá :-)
TörlésNagyon finom sütemény!
VálaszTörlés