Printfriendly

2014. április 28., hétfő

Túrós amerikai palacsinta

Hétfő délelőtt, Apa dolgozik, a nagyobb gyerek az oviban. Kétéves leányzómmal csajos délelőtt keretében egy kis tízórait készítettünk. Természetesen Ő a falatozásban aktív résztvevő. Nem túl édes finomság, a házi sárgabaracklekvár tökéletes kiegészítője a palacsintának. Egyáltalán nem száraz, még magában is fogyasztható. Egy hibája van, hogy egy nagyobb családnak ez egy kevéske adag, érdemes duplát készíteni.


Hozzávalók kb. 10 db palacsintához:

  • 25 dkg túró
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 3 púpos ek liszt
  • 2-3 ek olaj a sütéshez

A túrót egy tálba öntjük, majd egy villával alaposan áttörjük.
Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot.
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájával összedolgozzuk a túrós masszát, majd beleszórjuk a lisztet is.
A fehérjéket felverjük és óvatosan a tésztához keverjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és egy púpos evőkanálnyi masszát merünk bele, amit a kanál domború oldalával szépen elsimítunk.
Közepes lángon szép világos barnára sütjük mindkét oldalukat. (Nagyon hamar sül.)
Lekvárral, pudinggal, friss gyümölcsökkel kínáljuk.



2 megjegyzés: