Printfriendly

2014. április 23., szerda

Fűszeres-pudingos almaleves

A húsvéti ételdömping után valami egyszerű és húsmentes ebédet terveztem. Pár alma türelmesen várta sorsát a konyhapulton, így ezekből egy kis pudingos leves készült. Télen melegen, nyáron jól behűtve az igazi.


Hozzávalók 4 főre:

  • 7 közepes darab alma
  • 1 csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • cukor ízlés szerint (nálam 3-4 ek, elég savanykásak voltak az almák)
  • 0,5 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl

Az almákat megtisztítjuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
Vízzel felengedjük, hozzáadjuk a sót, cukrokat, fahéjas, szerecsendiót és puhára főzzük.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejföllel, majd a levesből mert pár ek forró lével felhígítjuk és folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felforrni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése