Hozzávalók 2 közepes rúdhoz:
- 8 kisebb tojás keményre főzve
- 1 kg sertés darált hús
- 3 nagyobb tojás
- 16 ek zsemlemorzsa
- 1 kk só
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 egész tojás lekenni a rudakat
- 2 ek tyúkzsír a tepsibe
A tojásokat keményre főzzük, hideg víz alatt hagyjuk
kihűlni. Majd eltávolítjuk a héjukat.
A darált húst egy tálba öntjük, hozzáadjuk a nyers
tojásokat, a zsemlemorzsát, a fűszereket, a zúzott fokhagymát.
Alaposan összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk.
Egyenként egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap
alakúra lapogatjuk.
Középre helyezünk 4-4 tojást, majd a sütőpapír/alufólia
segítségével formás rudakat alakítunk.
Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevéske tyúkzsírral, majd
belefektetjük a rudakat.
Lekenjük egy egész, kicsit felvert tojással. Közéjük öntünk
kb. 0,5 dl vizet és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Ez alatt
érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
Ha kicsit hűlt, szépen szeletelhető.
Én Stefánia vagdaltnak hívom. És nagyon szeretem, krumplipürével! Nagyon guszta!! Áldott Húsvétot kívánok Neked!
VálaszTörlésIgen, így is ismert. Köszönjük szépen, én is kellemes ünnepet kívánok!
TörlésÜnnepi alkalmakkor én is gyakran készítem, nagyon mutatós és finom. Békés, szép Húsvétot és utólag is nagyon boldog névnapot kívánok!
VálaszTörlésValóban ünnepi eledel :-)
Törlés