Már régen izgatta a fantáziámat, hogy a krumplin és a
rizsen túl valami új, számomra ismeretlen köretet próbáljak ki. Korábban
vásároltam is egy adag bulgurt, de csak most jött el a tesztelés ideje. (A
bulgur nem más, mint tört búza. A búzaszemeket előfőzés és szárítás után
összetörik. Rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.) A végeredmény nem lett olyan puha, mint a
rizs, de egész jó és ehető. Szaftos csirkepaprikás kísérőjeként kínáltam.
Hozzávalók 2
főre:
*1 csésze bulgur
*3-4 ek olívaolaj
*2 csésze víz
*1 kk só
*1 kk házi ételízesítő
A bulgurt a felforrósított olajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a dupla mennyiségű vizet, ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve és néha megkavarva addig főzzük, amíg a levét be nem szívja. Azonnal kínáljuk.
Mi rendszeres bulgur fogyasztók vagyunk, szeretjük. Forrazva még nem próbáltam, szerintem úgy nagyon kemeny maradna (kuszkuszrol hallottam mar, hogy forrazzak). A bulgurt en mindig vizben fozom, kb. ugy, mint a tarhonyat. (elő piritva is jo, de csak siman vizben fozve is). A vegen letakarva hagyom puhulni. Teljesen puhan finom, mint a rizs. Rizi- bizinek is finom, de kukorica konzervet is szoktam hozza keverni, azt is szereti mindenki.
Mi rendszeres bulgur fogyasztók vagyunk, szeretjük. Forrazva még nem próbáltam, szerintem úgy nagyon kemeny maradna (kuszkuszrol hallottam mar, hogy forrazzak). A bulgurt en mindig vizben fozom, kb. ugy, mint a tarhonyat. (elő piritva is jo, de csak siman vizben fozve is). A vegen letakarva hagyom puhulni. Teljesen puhan finom, mint a rizs.
VálaszTörlésRizi- bizinek is finom, de kukorica konzervet is szoktam hozza keverni, azt is szereti mindenki.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés