Printfriendly

2016. július 3., vasárnap

Paprikás krumpli kolbásszal, virslivel bográcsban

Szombaton bár még elég meleg volt, de nem fújt a szél. 
Bográcsban készült egy nagyon egyszerű étel saját újkrumpliból, kolbásszal, virslivel. 
A fakanalat ismét a Férjem ragadta magához. A vendégek sem panaszkodtak, hisz ők is rég ettek már paprikás krumplit. Friss kenyérrel és hordós savanyúsággal kínáltuk.
Hozzávalók 12 főre:
*2,5 kg krumpli
*3 nagy fej vöröshagyma
*5 ek olaj
*50 dkg virsli
*20 dkg cserkészkolbász
*2 púpos tk só
*1 kk őrölt bors
*2 tk fűszerpaprika

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a krumplit nagyobb darabokra, a hagymát kockára vágjuk. A virslit és a kolbász felkarikázzuk.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a kolbászt és a virslit megpirítjuk rajta.
Hozzáadjuk a krumplit és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Ízesítjük a fűszerekkel. Lefedve addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha szükséges, még ízesítjük.
Melegen, friss kenyérrel és savanyúval kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése