Printfriendly

2016. július 26., kedd

Sárgarépás krumplikrémleves



Van úgy, hogy „jaj de ennék egy kis levest, de nincs kedvem sok időt vele tölteni” tör rám, akkor valami igazán egyszerű finomságon töröm a fejemet. Ez a fogás pont olyan. 
Nagyon hamar előkészíthető és igazán finom, valamint olcsó is, főleg ha a zöldségek megteremnek a saját kertünkben. Ráadásul a nem túl friss kenyér is eltüntethető levesbetétként ;-)
Hozzávalók 4 főre:
*4 nagyobb darab krumpli
*3 nagyobb szál sárgarépa
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 tk házi ételízesítő (vagy 0,5 leveskocka)
*1 csipet őrölt bors
*1 dl sűrű tejszín (vagy tejföl)
*4 kis szelet kenyér

A megtisztított krumplit és répát kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Utóbbit az olajon üvegesre pároljuk, majd a zöldségeket átforgatjuk rajta. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és ízesítjük a fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, míg a répa és a krumpli megpuhul.
Közben a kenyérszeleteket kisebb kockára vágjuk és tepsire téve 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
A levest merülő mixerrel pépesítjük. A tejszínt elkeverjük pár evőkanál forró levessel, majd az egészhez csorgatjuk, átkeverjük.
Melegen, a pirított kenyérkockákkal kínáljuk. 

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is ott vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése