Printfriendly

2016. július 14., csütörtök

Fehérboros sárgabarackkrémleves



Annyira nem vagyunk nagy alkoholrajongók, de most egy kis különlegességre vágytam, ezért egy egész egyszerű gyümölcslevest készítettem, amibe egy leheletnyi fehérbort is csempésztem. Nem túl intenzíven érezhető benne, de éppen kellemesen pikáns ízt kölcsönöz a levesnek. Jól behűtve az igazi.
Hozzávalók 4 főre:
*10 db nagyobb sárgabarack
*1 ek vaj
*0,5 dl fehérbor
*2 dl víz
*1 csipet só
*2 ek cukor
*1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
*1 dl sűrű tejszín
*1 tasak vaníliás cukor

A sárgabarackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat eltávolítjuk. A héjukat csak akkor érdemes lehúzni, ha csúnya vagy hibás.
Egy kisebb fazékban a vajat felolvasztjuk, majd átforgatjuk rajta a sárgabarack feleket.
Hozzáadjuk a bort és egy kevés vizet.
Meghintjük sóval és adunk hozzá cukrot ízlés szerint.
Ha egy kicsit összeesett a barack, akkor merülő mixerrel pépesítjük.
A pudingport a tejszínnel simára keverjük, a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk és a levesbe csorgatjuk. Ha már jó sűrű, akkor elzárjuk és elkeverünk benne egy vaníliás cukrot.
Jól behűtve, pár szelet barackkal, és citromfű bóbitával díszítve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése