Printfriendly

2016. július 4., hétfő

Kókuszkrémes mézes szelet



Régebben féltem ilyen lapokra nyújtós sütit készíteni, de egyáltalán nem nehéz és csak egyszer kell kipróbálni. Utána már minden félelem elszáll. A lapok, ha kihűlnek kemények, de a krémtől csodásan megpuhulnak és remekül szeletelhető süteményt kapunk. A családnak nagyon ízlett.
Hozzávalók:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*1 púpos kk szódabikarbóna
*1 csipet só
*20 dkg porcukor
*2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*5 dkg margarin
*4 jó ek méz
*2 közepes tojás

Töltelékhez:
*4 púpos ek liszt
*5 dl tej
*20 dkg margarin
*15 dkg porcukor
*10 dkg kókuszreszelék

Tetejére:
*10 dkg étcsokoládé
*2 ek étolaj

A tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, porcukorral és a kakaóval. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forró margarint és mézet.
Összedolgozzuk (ha kicsit morzsalékos, kevés tejjel lazíthatjuk), három egyenlő részre osztjuk.
Lisztezett felületen téglalap alakúra, kb. 30*20cm nagyságúra elnyújtjuk és sütőpapírra téve, tepsi hátán, 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Addig a krémet is elkészítjük. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és sűrűre főzzük.
Amíg kihűl, a margarint habosra keverjük a porcukorral.
Majd a két részt összekeverjük és beleszórjuk a kókuszreszeléket.
Egy lapot lefektetünk, rákenjük a krém felét, befedjük a második lappal, aminek a tetejére simítjuk a maradék krémet. Végül a sort a harmadik lappal zárjuk. A tetejére a csokoládét az olajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
Legalább egy éjszakára hideg helyre tesszük, hogy a tészta megpuhuljon.

A Facebookon is megtaláltok.

1 megjegyzés: