Printfriendly

2016. július 28., csütörtök

Tökkarikák palacsintabundában



Úgy tűnik, hogy a kertben a tökök és a cukkinik új életre keltek és friss, zsenge terméseket neveltek. Az egyik főzőtökből készült ez a finom fogás, ahol puha, kellemesen fokhagymás bundában, szaftos zöldség bújik meg. Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal kínáltam. 
Ez nem egy nagy adag, érdemes duplázni.
Hozzávalók 2 főre:
*1 közepes főzőtök
*0,5 kk só
*2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
*2-3 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*2 nagyobb tojás
*0,5 kk só
*2 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém
*2 jó púpos ek liszt
*0,3 dl tej

A tököt kb. 5 mm vékony karikára vágjuk és meghámozzuk. Ha zavarnak az apró magvak, a közepét is kiszúrjuk. Meghintjük sóval és félretesszük.
A bundához a tojásokat egy tálba ütjük, majd megintjük sóval, borssal, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, beleszórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A tejjel lazítjuk.
Egy tányérba mérjük a lisztet a forgatáshoz.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk.
A tökön keletkezett levet leöntjük. Először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a masszában, kicsit hagyjuk lecsepegni.
A forró olajban, mérsékelt lángon szép világosra sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

A Facebookon is megtaláltok. 

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése