Már régen izgatta a fantáziámat, hogy a krumplin és a
rizsen túl valami új, számomra ismeretlen köretet próbáljak ki. Korábban
vásároltam is egy adag bulgurt, de csak most jött el a tesztelés ideje. (A
bulgur nem más, mint tört búza. A búzaszemeket előfőzés és szárítás után
összetörik. Rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.) A világhálón
sokféle recept kering. Van, aki főzi, van, aki csak forrázza. Nos, én az
egyszerűbb megoldást választottam. A végeredmény nem lett olyan puha, mint a
rizs, de egész jó és ehető. Szaftos csirkepaprikás kísérőjeként kínáltam.
Hozzávalók 2
főre:
*1 csésze bulgur
*2 csésze víz
*1 kk só
A bulgurt és a vizet kimérjük. Utóbbit felforraljuk,
sózzuk, és ha már forr, a bulgurra öntjük.
Lefedve kb. fél órát hagyjuk puhulni és néha átkavarjuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Mi rendszeres bulgur fogyasztók vagyunk, szeretjük. Forrazva még nem próbáltam, szerintem úgy nagyon kemeny maradna (kuszkuszrol hallottam mar, hogy forrazzak). A bulgurt en mindig vizben fozom, kb. ugy, mint a tarhonyat. (elő piritva is jo, de csak siman vizben fozve is). A vegen letakarva hagyom puhulni. Teljesen puhan finom, mint a rizs.
VálaszTörlésRizi- bizinek is finom, de kukorica konzervet is szoktam hozza keverni, azt is szereti mindenki.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés