PrintFrendly

2016. július 15., péntek

A bulgur, mint köret



Már régen izgatta a fantáziámat, hogy a krumplin és a rizsen túl valami új, számomra ismeretlen köretet próbáljak ki. Korábban vásároltam is egy adag bulgurt, de csak most jött el a tesztelés ideje. (A bulgur nem más, mint tört búza. A búzaszemeket előfőzés és szárítás után összetörik. Rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.) A világhálón sokféle recept kering. Van, aki főzi, van, aki csak forrázza. Nos, én az egyszerűbb megoldást választottam. A végeredmény nem lett olyan puha, mint a rizs, de egész jó és ehető. Szaftos csirkepaprikás kísérőjeként kínáltam.
Hozzávalók 2 főre:
*1 csésze bulgur
*2 csésze víz
*1 kk só

A bulgurt és a vizet kimérjük. Utóbbit felforraljuk, sózzuk, és ha már forr, a bulgurra öntjük.
Lefedve kb. fél órát hagyjuk puhulni és néha átkavarjuk.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés:

  1. Mi rendszeres bulgur fogyasztók vagyunk, szeretjük. Forrazva még nem próbáltam, szerintem úgy nagyon kemeny maradna (kuszkuszrol hallottam mar, hogy forrazzak). A bulgurt en mindig vizben fozom, kb. ugy, mint a tarhonyat. (elő piritva is jo, de csak siman vizben fozve is). A vegen letakarva hagyom puhulni. Teljesen puhan finom, mint a rizs.
    Rizi- bizinek is finom, de kukorica konzervet is szoktam hozza keverni, azt is szereti mindenki.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés