Printfriendly

2015. május 28., csütörtök

Egyszerű sajtos muffin

Ma nagyon egyszerű, húsmentes és gyors menüt készítettem. A virslis tejfölös krumplileveshez sütöttem egy kis sajtos muffint. Kiváló bármilyen könnyebb leveshez vagy krémleveshez. Ha csak magában szeretnénk fogyasztani, akkor érdemesebb valamilyen karakteresebb sajtot vagy sajtokat használni, esetleg borssal, fokhagymával ízesíteni. Melegen még nem, de ha kihűlt, szépen leválik a papírról a muffin.



Hozzávalók 12 db muffinhoz:
*25 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*3/4 kk só
*12 dkg trappista sajt
*5 dkg olvasztott vaj/margarin
*1 nagyobb tojás
*3 dl tej

A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral.
A sajtot lereszeljük.
Egy tálkában a vajat/margarint megolvasztjuk, majd elkeverjük a tojással.
Egy másik tálba mérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót, a sütőport és a reszelt sajtot.
Egy kis maréknyit félreteszünk a szóráshoz.
A két részt összeforgatjuk, és a tejjel lazítjuk.
A sajtos masszát egyenletesen elosztjuk a forma 12 mélyedésében.
Megszórjuk a félretett sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 28 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.

A Facebookon is megtaláltok.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet guszta! Milyen jó lett volna ma nekem a bableves után:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen kedves Éva. Küldtem pár darabot a bableveshez :-)

      Törlés