Printfriendly

2015. május 10., vasárnap

Epres-réteges túrókrém

Ezt a finomságot tulajdonképpen Párommal ketten ötlöttük ki és alkottuk meg. Két dolgot tudtam, hogy túró, eper biztosan lesz benne, volt még itthon krémsajt is, no meg keksz. Párom ötlete volt a kávé, ami remekül illett az eperhez. Vendégeket vártunk és 12 egész kis pohárba adagoltuk ki. Ettől nem kell megijedni, mert olyan finom, hogy simán lecsúszik két pohárkával is egymás után. Így azt lehet mondani, hogy 6 főre elegendő ez az adag.
Mi előző nap összeállítottuk és a poharakba adagolva, fóliázva hűtőben pihentettük, másnap már csak az eper és a mentalevél került a tetejére és már lehetett is fogyasztani.
Biztosan kipróbálom majd más gyümölccsel, mondjuk málnával vagy ribizlivel is.


Hozzávalók 12 kisebb vagy 6 nagyobb pohárhoz:
*45 dkg túró
*4 ek porcukor
*25 dkg krémsajt
*2 dl habtejszín (30%-os)
*30 dkg eper
*15 dkg omlós keksz (itt épp kókuszos)
*1 dl kávé édesítve

Előkészítjük a poharakat.
A kekszet kisebb darabokra törjük és meglocsoljuk a kávéval, elosztjuk a poharak aljában. (A kávé lehet főtt kávé édesítve vagy akár instant is kevés vízben feloldva.)
Az epreket megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, a gyümölcshúst egy villával összetörjük. (Pár szép darabot félreteszünk a díszítéshez.)
A túrót alaposan áttörjük (erre egy krumpli törőt használtam) és ízesítjük a porcukorral.
Habosra keverjük a krémsajttal.
A tejszínt keményre verjük, majd a túrós krémbe forgatjuk.
A krém felét egyenletesen elosztjuk a poharakban, majd rákanalazzuk az áttört epret, majd a maradék túrókrémmel befedjük.
Félbevágott eperrel és mentalevélkékkel díszítve kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése